Hírek

 • Öröm az ürömben – Jelentősen felértékelődnek most a lakástámogatások

  Öröm az ürömben – Jelentősen felértékelődnek most a lakástámogatások

  2022. MÁRCIUS 08.
  Az egyre fokozódó gazdasági-politikai helyzet komoly hatást gyakorol a hazai pénzügyekre, így a hitelkamatokra is. Ez pedig aggasztó hír lehet az igénylés előtt állóknak.

  Az egyre fokozódó, kaotikus helyzetben ugyanakkor a lakáscélú és egyéb kamatmentes, vagy kedvezményes kamatozással rendelkező kölcsönök és támogatások szerepe szignifikánsan felértékelődik.

  Amíg a jelen helyzetben egy komoly mértékű, hosszú évekre kiható anyagi kiadás és elköteleződés – mint egy lakáshitel igénylése – igen megfontolandó, addig a különböző lakáscélokra elérhető támogatások újabb előnyre tesznek szert. 

  Az ingatlanvásárlás előtt állóknak tehát most érdemes még alaposabban körülnézni az aktuálisan felvehető támogatási- és kedvezményes hitellehetőségek háza táján. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték a most még előnyösebb lehetőségeket.

  Milyen támogatási formákat érdemes most kihasználni?

  Napjainkban még szerencsére válogathatunk is a kiaknázható lehetőségek tárházából. Számos kedvezmény érhető el, amelyek minden egyes lakáscélt lefednek, legyen szó:

  • építkezésről, építési telek megvásárlásáról
  • használt vagy új ingatlan vásárlásról
  • otthonfelújításról, korszerűsítésről, bővítésről,

  vagy akár az összeg szabad felhasználásáról.

  A népszerű kedvezmények mind más és más kondíciókkal és részletszabályokkal rendelkeznek, és nem érhetők el mindenki számára. Éppen ezért szakértőink összegyűjtötték a legfontosabb tudnivalókat, emellett pedig az egyes konstrukciók költségeit is összevetettük.

Ugrás az oldal tetejére